نمود انحصارگرایی و انزواطلبی آمریکا در موضوع فراوری واکسن کرونا

به گزارش وبلاگ یاسی، انزواطلبی و کناره گیری غیرعادی آمریکا افکار عمومی را به این فکر انداخته است که آیا واشنگتن بر فناوری واکسن و داروی کرونا مسلط شده و به دنبال تسلط انحصاری است و تمایلی ندارد آن را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارد؟

نمود انحصارگرایی و انزواطلبی آمریکا در موضوع فراوری واکسن کرونا

به گزارش گروه بین الملل وبلاگ یاسی به نقل از رادیو بین المللی چین، شی جین پینگ رئیس جمهور چین در مراسم افتتاح هفتاد و سومین مجمع بهداشت دنیای که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار گردید، گفت واکسن کرونایی که چین فراوری خواهد نمود به عنوان یک کالای عمومی به سراسر دنیا عرضه خواهد شد. وی همچنین در سخنانش متعهد شد ظرف دو سال آینده 2 میلیارد دلار یاری برای مقابله با کرونا و احیای نظم اقتصادی و اجتماعی در کشورها، مخصوصا کشورهای در حال توسعه اختصاص می دهد.

خبرگزاری بلومبرگ این سخنان رهبر چین را برای تبلیغ چهره مسئولیت پذیر چین در حفظ نظم دنیای مفید و با چهره دولت ترامپ که پرداخت اقتصادی به سازمان بهداشت دنیای را متوقف نموده است، در تضاد ارزیابی کرد.

رهبر چین در حالی به عمومی بودن واکسن کرونایی که قرار است توسط چین فراوری گردد وعده داد که نگرانی مردم دنیا از اولویت دادن بعضی کشورها به منافع خود در جریان توسعه واکسن کرونا، رو به افزایش است.

اتحادیه اروپا نیز پیشنهاد مشابهی به مجمع بهداشت دنیای ارائه کرد. طبق پیشنهاد اتحادیه اروپا لازم است همه کشورها بدون هیچ مانعی و به موقع به واکسن، دارو، راههای درمان و دیگر فناوری های مورد احتیاج برای مهار ویس کرونا دسترسی داشته باشند.

در آستانه برگزاری هفتاد و سومین مجمع بهداشت دنیای، بیش از 140 سیاستمدار و متخصص با صدور نامه ای سرگشاده مشترکی، خواهان آن شدند که واکسن کرونا در مالکیت انحصاری هیچ کشوری نباشد و استفاده از آن برای همه دنیایان آزاد باشد و کشورهای فقیرتر در این بین نادیده گرفته نشوند.

از طرف دیگر، در کنفرانسی که اخیرا به ابتکار اتحادیه اروپا و با محور مقابله با کرونا برگزار گردید و تمام کشورهای شرکت کننده در آن روی هم رفته مبلغی معادل 7.4 میلیارد یورو به فرایند توسعه و فراوری واکسن کرونا و فراوری و توزیع عادلانه آن اختصاص دادند، دولت آمریکا هیچ پولی پرداخت نکرد.

این نوع انزواطلبی و کناره گیری غیرعادی آمریکا افکار عمومی را به این فکر انداخته است که آیا آمریکا بر فناوری واکسن و داروی کرونا مسلط شده و به دنبال تسلط انحصاری است و تمایلی ندارد آن را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارد؟

اما ترامپ ناخودآگاه این واقعیت را بر ملا کرد. وی آدینه گذشته گفت آمریکا از یازدهم ژانویه یعنی یازدهمین روز سال 2020 میلادی، توسعه واکسن کرونا را شروع نموده و انتظار می رود این واکسن تا سرانجام امسال میلادی آماده استفاده گردد.

این اظهارات ترامپ به سرعت در کانون توجه جامعه دنیای نهاده شد، زیرا این تاریخ، دو ماه قبل از اواسط ماه مارس و زمانی بود که سران آمریکا شرایط فوق العاده ملی به دلیل شیوع کرونا گفتند.

با کنار هم گذاشتن رفتار اخیر ایالات متحده و سخنان اخیر ترامپ می توان اینگونه نتیجه گیر کرد که در واقع آمریکا خیلی زود برای تسلط انحصاری بر واکسن کرونا دست به کار شده است.

دولت آمریکا اوایل ماه مارس امسال میلادی به دلیل کوشش برای خرید فناوری فراوری واکسن از یک شرکت زیست فناوری فرانسه به ارزش 1 میلیارد دلار، مورد توجه رسانه ها نهاده شد.

کاخ سفید به دنبال این بود که از این فناوری به طور انحصاری در آمریکا استفاده کند اما به محض انتشار این اخبار بود که دولت ترامپ در دنیا مورد سرزنش نهاده شد و سیاستمداران آلمانی نیز این اقدام کاخ سفید را نشان دهنده چهره زشت واشنگتن در پیشگاه افکار عمومی دنیا توصیف کردند.

از میان ده ها پروژه فراوری واکسن کرونا در سطح دنیا، پنج پروژه چین به مرحله آزمایش روی انسان یعنی تست بالینی رسیده و در آینده نیز پروژه های بیشتری به این مرحله خواهد رسید.

با توجه به این نتایج، اینکه چین عمومی بودن واکسن های آینده خود برای دنیایان را اعلام نموده، نویدی به همه کشورها در مقابله با کرونا به شمار می آید.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "نمود انحصارگرایی و انزواطلبی آمریکا در موضوع فراوری واکسن کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نمود انحصارگرایی و انزواطلبی آمریکا در موضوع فراوری واکسن کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید