واکسن چینی نمی زنیم
به گزارش وبلاگ یاسی، وزارت ورزش و جوانان درحالی در آستانه بازی های المپیک و پارالمپیک 2020 توکیو، واکسیناسیون ورزشکاران را شروع نموده که از همین ابتدای کار با چالش روبرو شده است. چالشی که البته پیش بینی می شد با توجه به تحریم های بین المللی ایران، وزارتی ها را درگیر خود کند.
به گزارش شرق؛ جنجال ها بر سر نوع واکنسی است که برای المپین ها در نظر گرفته شده است. وزارت بهداشت و درمان از میان سه واکسنی که مجوز مصرف اضطراری آن را داده، برند چینی را به اهالی ورزش اختصاص داده است.
این واکسن که شرکت سینوفارم آن را ساخته، طی چند وقت اخیر به کشور وارد شده و بخشی از آن سهم اهالی ورزش شده است؛ اما مسئولان وزارت ورزش و جوانان در اولین قدم، اقدام به واکسینه کردن ورزشکاران جانباز و معلول کردند که به مراتب شرایط ویژه تری نسبت به افراد سالم دارند؛ اما این اقدام وزارتخانه خیلی با استقبال برخی از اعضای کاروان ورزشی پارالمپیکی روبرو نشده و تعدادی از آن ها از مصرف واکسن چینی صرف نظر کردند.
گفته می گردد دلیل انصراف این افراد از واکسینه شدن، بی اعتمادی آن ها به کیفیت و ایمنی واکسن چینی است. پیش از اینکه واکسیناسیون ورزشکاران شروع گردد، این موضوع خیلی مطرح بود که واکسن چینی نمی تواند اثرگذاری بالایی را در بدن همه افراد داشته باشد و با نواقصی روبه رو است.
حالا با این اتفاق و خودداری ورزشکاران معلول از مصرف این واکسن، این نگرانی به وجود آمده که مبادا ورزشکاران سالم و المپیکی هم از استفاده این واکسن امتناع نمایند و فضای کاروان های اعزامی به توکیو با تنش روبرو گردد.
محمود خسروی وفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک که سابقه طولانی و موفقی در ورزش جانبازان و معلولان دارد، به دنبال این است تا هر چه سریع تر مشکل به وجود آمده را در کاروان سردار دل ها رفع کند؛ چراکه او باید کاروانی پرجمعیت را راهی عظیم ترین رویداد ورزشی جهان کند که هم در قبال سلامتی آن ها مسئول است و هم باید از کارنامه کاری خود در این بازی ها دفاع کند.
خسروی وفا با تأیید مشکل داربودن واکسن چینی می گوید: اینکه ما الان بیاییم نظری درباره واکسن چینی بدهیم، کاری ناپخته است. درحالی که حدود صد و خورده ای از ورزشکاران و مربیان ما فاز اول این واکسن را تزریق نموده اند. برخی ها به علت سن بالا و برخی ها هم به علت حساسیت دارویی حاضر نشدند این واکسن را بزنند. استاندارد و دستورالعمل بین المللی این واکسن می گوید این واکسن در افراد بالای 60 سال و افراد زیر 18 سال جواب نمی دهد.
بنابراین باید بگوییم که واکسن چینی دچار اشکال است؛ مثلا اگر کسی دچار حساسیت فصلی باشد، نمی تواند آن را استفاده کند. با توجه به این موضوع ما کتبا نامه ای را به وزارت ورزش نوشته ایم تا خیلی زود فکر مناسبی درباره نفراتی که واکسن نگرفته اند، بنمایند. ما نگفته ایم که چه واکسنی را برای این نفرات در نظر بگیرند، اما اگر واکسن روسی باشد یا واکسن رازی که دانشمندان خودمان آن را ساخته اند، عالی است. بااین حال منتظر هستیم تا ببینیم نتیجه مکاتبات چه می گردد.
کمیته بین المللی المپیک (ioc) الزام انجام واکسیناسیون برای ورزشکاران را برداشته؛ چراکه طبق قوانین جهانی واکسینه شدن امری اجباری نیست. با همه این ها ioc برای اینکه کاروان های کشور های مختلف را ایمن و سالم در المپیک و پارالمپیک 2020 توکیو ببیند، در آخرین دستورالعمل اعلام نمود برای واکسیناسیون همه ورزشکاران همه تلاشش را انجام می دهد. حتی اگر لازم باشد از نظر اقتصادی به کشور ها یاری می نماید، اما تزریق واکسن را به عنوان یک شرط برای حضور در توکیو نمی گذارد؛ چراکه ممکن است این موضوع برخی ورزشکاران را با نگرانی هایی روبرو کند.
رئیس سابق فدراسیون جانبازان و معلولین با تأیید این موضوع ادامه می دهد: از نظر استاندارد های بین المللی واکسن زدن زوری و اجباری نیست. شاید یک فردی اصلا یک سری اعتقادات دینی که به مسائل پزشکی مربوط نمی گردد دارد و بر پایه آن نخواهد واکسن بزند؛ بنابراین ما هیچ ورزشکاری یا مربی ای را مجبور نمی کنیم، اما حسن واکسن زدن این است که فرد تا شش ماه مصون است. ضمن اینکه به او یک دفترچه می دهند و در این بازه زمانی هر کشوری برود نیازی به دادن تست و قرنطینه دو هفته ای ندارد. هر ورزشکاری که نخواهد واکسن بزند، باید قبل از اعزام به توکیو تست بدهد. وقتی هم که به توکیو رسید، باید فورا تست بدهد. با همه این ها ما خود را در قبال این نفرات مسئول می دانیم و آن ها را رها نمی کنیم.
فعلا فاز اول واکسیناسیون کاروان پارالمپیکی صورت گرفته و به احتمال زیاد این فرایند تا سرانجام ماه جاری تکمیل می گردد. خسروی وفا درباره تعداد نفراتی که هنوز هیچ دوزی از واکسن چینی را دریافت ننموده اند، گفت: ما سه روز پیش چیزی حدود 135 ورزشکار و مربی را برای واکسینه شدن احضار کردیم. از این تعداد یک سری ها سفر بودند و شرایط آمدن به تهران را نداشتند. یک سری هم که بنا بر ملاحظاتشان واکسن نزدند. در مجموع وزارت بهداشت 120 واکسن بیشتر هم برای فاز اول نیاورده بود. در کل ما آن روز به اندازه همان 120 واکسن نفرات را واکسینه کردیم و چیزی کم نیاوردیم.
برای کاروان المپیکی هم به گفته مهدی علی نژاد، معاون ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش، 300 سهمیه واکسن در نظر گرفته شده که شامل همه ورزشکارانی که سهمیه گرفته اند، سرمربیان، مربیان و سرپرستانشان است. فاز اول واکسیناسیون کاروان ستارگان ایران زمین قرار است از هفته آینده شروع گردد؛ اما سؤال اینجاست تکلیف آن هایی که سهمیه شان قطعی نشده یا رفتن شان به المپیک نهایی نشده، چه می گردد؟ مثل ملی پوشان کاراته، تکواندو دختران، قایقرانی و البته والیبال و بسکتبال که این دو رشته تیمی سهمیه گرفته اند، اما هنوز برای بستن نفرات اعزامی شان به المپیک زود است و مربیان حاضر نیستند به این زودی ترکیبشان را نهایی نمایند.
علی نژاد دراین باره می گوید: بالاتر از تعداد تیم ها به فدراسیون ها سهمیه دادیم تا همه آن هایی که شانس حضور در المپیک را دارند، واکسن دریافت نمایند؛ برای مثال به والیبال 24 سهمیه به ازای بازیکنان دادیم که در این صورت دست مربیان برای نگه داشتن نفرات در اردو باز است. درباره رشته هایی که هنوز سهمیه نگرفته اند هم به همین ترتیب عمل نموده ایم. حتی در ارتباط با برخی تیم هایی که نفراتشان نهایی شده اند هم چند نفری بالاتر در نظر گرفته ایم، چون ورزشکاران حریف تمرینی دارند.
بازی های المپیک و پارالمپیک 2020 به ترتیب مرداد و شهریورماه امسال در توکیو برگزار می شوند.
منبع: فرارو