درج هم زمان قیمت تولیدکننده و مصرف کننده روی کالا ها از امروز

به گزارش وبلاگ یاسی، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی از درج هم زمان قیمت تولیدکننده و مصرف کننده روی کالا ها از امروز اطلاع داد.

درج هم زمان قیمت تولیدکننده و مصرف کننده روی کالا ها از امروز

به گزارش گروه مالی وبلاگ یاسی، محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی از درج هم زمان قیمت فراورینماینده و مصرف نماینده روی کالاها از امروز اطلاع داد و گفت: چهار مرحله از پروژه درج قیمت فراورینماینده صورت گرفته است و از امروز قیمت مصرف نماینده بر روی کالاهای مشمول طرح در کنار قیمت فراورینماینده به صورت هم زمان درج می گردد.

محمدصادق مفتح اعلام کرد: مرحله نخست این پروژه از اواخر آذرماه (27 آذرماه) سال گذشته شروع شد، پروژه مرحله به مرحله جلو رفت و در چهار مرحله آن به طور تقریبی 14 هزار قلم کالا مشمول طرح شدند.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اعلام این که مرحله پنجم(نهایی) این طرح از امروز اول اردیبهشت ماه شروع می گردد، اعلام کرد: تمامی کالاهای به جامانده که حدود 50 هزار قلم کالا است، به جز 13 گروه کالایی، مشمول طرح می شوند که قیمت فراورینماینده در کنار حداکثر قیمت مصرف نماینده روی آن ها درج خواهد شد.

مفتح یادآوری کرد: این 13 گروه کالایی از جمله اقلام دارویی و پزشکی، مواد اولیه و کالاهای واسطه ای غیرقابل عرضه به مصرف نماینده نهایی، انواع البسه، پارچه و پوشاک، انواع طلا، جواهر و زیورآلات، انواع صنایع دستی و محصولات کشاورزی غیر بسته بندی هستند.

وی به دیگر گروه های کالایی 13 گانه مستثنی شده از پروژه درج هم زمان قیمت فراورینماینده و مصرف نماینده اشاره نمود و گفت: دیگر گروه های شامل محصولات بورسی و کالاهای عرضه شده در بورس، انواع قطعات، ابزار و لوازم غیر بسته بندی، انواع مصالح ساختمانی غیرقابل بسته بندی، محصولاتی که امکان بسته بندی ندارند، انواع لوازم التحریر غیرقابل بسته بندی، گوشت، مرغ، تخم مرغ، شکر و برنج و کالاهای صنفی که در محل فراوری عرضه می شوند مانند آش، حلیم، قنادی و... هستند.

حداکثر قیمت مصرف نماینده چطور معین می گردد؟

مفتح در مورد حداکثر قیمت مصرف نماینده نیز اعلام کرد: هزینه های حمل و توزیع کالا، بسته به این که بازار عرضه نهایی چه اندازه از محل فراوری و واحد فراوریی فاصله دارد، متفاوت خواهد بود. روش قیمت گذاری پیشین که قیمت مصرف نماینده در کل کشور یکسان در نظر گرفته می شد درواقع ظلم به کسانی بود فاصله نزدیک تری تا محل فراوری محصول داشتند.

وی، کالاها را به دو دسته دارای گردش سریع و گردش کند تقسیم کرد و گفت: کالاهای غذایی دارای گردش سریع و کالاهای لوازم خانگی دارای گردش کند هستند. ضرایب این کالاها فرق دارد و با توجه به تفاوت های مختلف کالاها ازنظر وزنی هزینه های حمل نیز فرق دارد که برای سهولت کار مصرف نماینده نهایی، حداکثر سود 20 درصد برای کالاهای گردش سریع و 30 درصد برای کالاهای گردش کند در نظر گرفته شده است.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در مورد در نظر گرفتن حداکثر سود در اقدام تازه که قیمت فراورینماینده و مصرف نماینده هم زمان درج می گردد، اضافه کرد: حدود قیمت برای مصرف نماینده نهایی معین می گردد و مصرف نماینده نهایی می داند که کالاها را حداکثر با چه قیمتی باید خریداری کند.

مفتح بابیان این که در چهار گروه کالایی حداکثر قیمت مصرف نماینده در کنار قیمت فراورینماینده نیز درج شده است، ادامه داد: کالاهای تازه مشمول طرح نیز دارای حداکثر قیمت مصرف نماینده خواهند بود و همه واحدهای فراوریی مکلف هستند که حداکثر قیمت مصرف نماینده و قیمت درب کارخانه (فراوری) را هم زمان درج نمایند.

وی، بعلاوه توضیح داد: این که کالا با درج هم زمان قیمت فراورینماینده و مصرف نماینده از درب کارخانه خارج شده و در فروشگاه و محل عرضه به دست خریدار نهایی برسد زمان می برد. البته این زمان برای کالاهای گردش سریع (پرمصرف) به سطح بازار کمتر از یک ماه خواهد بود.

فروش بالاتر از حداکثر قیمت مصرف نماینده گران فروشی است

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی تأکید کرد: اگر واحد صنفی کالایی را بالاتر از حداکثر قیمت مصرف نماینده به فروش برساند، به طور حتم گران فروشی نموده است. قیمت مصرف نماینده درج شده درواقع حداکثر قیمت و سقفی است که خریدار نهایی باید برای یک کالا بپردازد و مرز گران فروشی برای خریدار نهایی بدون ورود مکانیزم های نظارت بر بازار به طور کامل معین خواهد بود.

مفتح، به دیگر مزایای این طرح علاوه بر ورود مردم به عنوان ناظران بازار، اشاره نمود و گفت: ایجاد رقابت در سطح فروش و بازار توزیع از دیگر مزایای این طرح است.

وی بابیان این که بازار توزیع کشور تا پیش ازاین طرح رقابتی نبوده است، اضافه کرد: هزینه ایجاد واحدهای صنفی توزیعی تازه را مصرف نماینده نهایی می پردازد، زیرا حلقه نهایی توزیع کالا در کشور رقابتی نیست. باید عنصر رقابت باشد تا گردش این فرآیند، بهینه گردد. رقابت باعث رسیدن کالا باقیمت و کیفیت بهتر به دست خریدار (مصرف نماینده نهایی) می گردد.

مکلف بودن واحدهای صنفی به درج قیمت کالا روی قفسه فروشگاه

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در بخش دیگری از سخنان خود به ماده 15 قانون نظام صنفی اشاره نمود و ادامه داد: بر اساس این ماده، تمامی واحدهای صنفی مکلف هستند که قیمت کالا را روی قفسه درج نمایند. در دهه های گذشته با درج قیمت مصرف نماینده روی کالاها این موضوع منسوخ شد و چون ضرورتی نداشته واحدهای نظارتی نیز حساسیتی روی آن نشان ندادند؛ اما اکنون با هماهنگی اتحادیه ها و اتاق اصناف به مرور قیمت ها روی قفسه فروشگاه زده می گردد و این قانون در حال انجام است و به وسیله نظام صنفی الزام شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "درج هم زمان قیمت تولیدکننده و مصرف کننده روی کالا ها از امروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درج هم زمان قیمت تولیدکننده و مصرف کننده روی کالا ها از امروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید